Mikaels historia

Historien om en krossad dröm och ett krossat liv

Jag var nyseparerad och inneboende hos en vän. Jag hade sovit väldigt dåligt ett tag med tanke på detta samt för att jag dessutom låg på en madrass på golvet. Hela världen kändes eländig men jag hade börjat få upp hoppet. Jag hade fått tag på en lägenhet som jag skulle flytta in i vid årsskiftet, jag hade varit och beställt en mycket skön säng för att när jag flyttar ska kunna få sova riktigt härligt! Jag såg framåt i det mörker som var! Snart, snart om en och en halv månad kommer jag ha en härlig lägenhet, inga skulder och kunna börja om livet igen! Kunna börja skriva i ett nytt kapitel i boken om mitt liv.

En måndagsmorgon i november hörde jag på radion om dejtingsidan Badoo när jag var på väg till jobbet. De sa att man kunde se om någon i närheten som var sugen på att dejta eller bara ta en fika. Väl på jobbet så skaffar jag ett konto på Badoo. Direkt dyker en amrerikanska boendes i Texas (!) upp, Anita! Hon berättar att hon är uppvuxen i Sverige, i Hudiksvall men flyttade med sina föräldrar som 18-åring till USA där hennes pappa är ifrån.

På onsdagen så reser denna kvinna till Istanbul för att göra lite affärer. Hon pratar om att hon efter detta skulle komma till Sverige och hälsa på mig. Vi pratar om det mesta och givetvis uppstår tycke. Hon skickar bilder och man slås av hur snygg hon är! En verklig skönhet, 35 år gammal och inga barn!

Affärerna, som är att köpa på sig guld och ädelstenar går så där. När hon ska betala en försäkring så saknas det 600 Euro. Hon kan inte få tag på mera och jag är den enda som kan hjälpa henne! Värdet av det hon handlat uppgår till över 1.000.000 Euro om hon ska sälja det! Jag är egentligen emot att skicka pengar till främmande personer men går med på att skicka 100 Euro. Resten skrapar hon ihop på olika sätt, bl a att sälja sin mobiltelefon.

Nästa steg i detta är att hon saknar pengar till flygbiljetten till Sverige. Hon behövde då 750 Euro för att kunna betala den. När hon ska checka ut från hotellet så visar det sig att hennes kreditkort som hon anmält till hotellet är förfallet och kan inte betala hotellräkningen. Jag går efter mycket vånda med på att betala dessa två då hon ska betala tillbaka med råge när hon kommer och kan sälja guldet. Det blir att gå in på Western Union och skicka ner dessa pengar till henne eller till hennes agent nere i Istanbul.
Vi pratar mycket fram och tillbaka, hon skickar lättklädda bilder på sig och vi har även kontakt via MSN där jag får se henne live i kameran. Dock blir det inte så mycket mer sen då hennes dator är dålig och har massa virus i sig! Hon bedyrade sin kärlek för mig, hur mycket hon tyckte om mig.

Dagen kommer, den 29 nov, när hon ska komma till mig. Jag har bokat hotellrum i Stockholm som vi ska ta in på samma dag. Dock blir det problem i tullen i Istanbul. Hon måste tydligen betala en ny försäkringsavgift på 5000 Euro! Bli att boka av hotellet och betala för en natt i alla fall. Jag säger att jag inte har några pengar och det inte går! Ber henne att kolla upp andra sätt men det finns inga! Jag är den ende som kan hjälpa henne! Hittills hade jag tagit av pengar jag hade på kontot men kom fram till att jag måste ta ett lån för att kunna klara mig! Detta lånet blir på 40000 kr. Jag tar upp detta med henne att nu är jag verkligen nere på mina knän och vill du döda mig så fortsätt. Hon blir då arg och frågar om jag inte litar på henne! Detta är något jag tar upp flera gånger och hon blir lika arg varje gång. Det känns som en frustration över att jag vill hjälpa men att jag sänker mig själv, jag vill inte sätta henne i klistret.

Anita skickar en kopia på dokumentet från den Turkiska tullen. Hon skickar även över en kopia på sitt pass. Dessutom berättar hon att hon har ett arv efter hennes pappa som är stort! Anita ska sen göra mig till hennes närmaste anhörig och att vi i januari ska träffa hennes pappas advokat. Hon skickar även över en kopia på hennes arv som ser trovärdigt ut.
Efter mycket vånda och sömnlösa nätter går jag till slut med på att betala henne. Det blir dock att dela upp betalningen med 4200 Euro som jag betalar via banken till ett konto i Istanbul och de resterande 800 skickar jag ner till Carol som en direktöverföring. Anita bedyrar att hon ska betala igen mångdubbelt! Pengarna kommer till slut fram och när hon ska till och resa igen så fastnar hon åter! Nu är det förtullning av allt guld som måste göras! Hon skickar en kopia på Tullens dokument som säger att hon måste betala 21.170 Euro!!! Detta dessutom på hennes födelsedag!

Här hemma sover jag dåligt, kanske en timme per natt. Jobbet blir lidande och jag bryter nästan ihop under den press som Anita ställer på mig, att hon kräver att jag måste hjälpa henne! Jag vill inte detta! Jag vet att man inte ska betala men samtidigt har jag fått känslor. Dessutom har jag ett stort hjärta som säger att jag inte kan lämna henne i knipan som hon är i! Utan mig så blir hon fast där nere! Hon skrev att hon mådde dåligt över det som var, över att hon åt lite och sov dåligt. Ska jag lämna en stackars människa i sticket i ett främmande land, med risken att hon dör på kuppen?
Jag våndades fram och tillbaka. Jag visste ju att jag redan gått långt över gränsen för att skicka pengar till en ”okänd”. Vänner jag pratade med sa att detta var båg och lurendrejeri, för bra för att vara sant! Ja, och innest inne visst jag det med, detta händer bara inte! En vitt främmande person, kanonsnygg, kommer fram och ber mig hjälpa henne mot att hon lovar mig guld och gröna skogar, ett liv med kärlek, där vi kan leva gott på pengarna efter försäljning av guldet samt hennes pappas arv.

Vi hade redan börjat planera framtiden med giftemål, barn, köpa ett stort och fint hus på landet där vi skulle ha hästar. Vi skulle på våran smekmånad åka till Maldiverna. Hon börjar prata mer om hennes arv och rätt som det är så kommer det ett mail from hennes pappas advokat som ber mig att berätta mer om mig, om vad jag hade för avsikter med Ms Anita Morgan, om jag tänkte lura henne på hennes arv som hennes pappa tjänat ihop inom oljeindustrin i bolaget Exxcon Mobile där han hade varit en ingenjör. Lite märkligt är det att mailet som advokat Frederick skickade var med en hotmailadress!
Jag får ett lån på 220.000 kr som gör att jag kan betala denna tullavgift. Jag var rädd att vad kommer mer, efter detta, vad kommer tullen i Sverige att säga? Hon bedyrar att detta är det sista, att när vi betalt detta så kommer det inte att behövas något mer utan sen kommer hon att komma till mig och vi kan först av allt lösa mina lån jag tagit. Hon nämner detta gång på gång att vi ska lösa lånen.

Utbetalningen av lånet drar ut på tiden men när den väl kommer betalar jag detta till ett konto i Istanbul, ett annat mot förra gången och på en annan bank. Jag gör även en överföring på 1700 Euro så hon kan betala sin hotellvistelse samt ha lite fickpengar för resan. Betalningen av de 21.170 Euro sker den 18:e december och komemr till banken i Istanbul samma dag. Dock dröjer det tills den 23:e innan de kommer in på tullens konto enligt Anita. Hon känner sig glad över att snart kommer denna mardröm att vara över för henne! Likaså känner jag! Jag vill inget annat än att hon ska komma så jag verkligen får se henne och vi kan börja vårat liv ihop!

På julafton får hon tag på ett plan och kan börja på och förbereda sig med allt som ska göras, hämta ut pengarna för att betala hotellet, boka resa via Carol samt få med sig lådan med allt guld. Den väger ju 83 kg! Hennes plan går 16.45 från flygplatsen Atatürk i istanbul. Jag får ett mail 16.22 att taxin kommit men mycket försenad men att hon inte kunde vänta efter att få träffa mig. Hon skulle ju flyga via Amsterdam och komma 22.45 till Arlanda på julaftonskvällen.

Jag bokar in oss på ett hotell i närheten av Arlanda då det skulle bli så sent! Jag kör dit och checkar in för att i god tid komma till Arlanda för att vänta. Där väntar jag i över en timme efter att planet hade landat men ingen Anita! Vart hade hon tagit vägen? Inte ett ljud! På juldagen då jag fortfarande inte har hör något av henne så beger jag mig hemåt, lurad och allt som man kan känna! Min syster ringer som blir mycket arg, att detta är ett klassiskt nätbedrägeri! Just då kommer ett mail från en läkare, en Dr Alan Johnson i Istanbul! Han berättar då att Anita hade varit med om en trafikolycka på väg till flygplatsen! Att hon inte alls var bra och ville veta vad vi hade för relation. Anita som var knappt kontaktbar hade skrivit ner min mailadress till sjuksköterskan! Det som är märkligt med detta med är att denna Dr Johnson skickade även han sitt mail via en Hotmailadress. Det stod inget om vilket sjukhus som Anita ligger på! Jag fick just ett mail där han skulle kontakta mig senare men att han gör allt han kan för att hålla henne vid liv!
Denna historia är som klippt och skuren som en klassisk berättelse om hur man kan dras in i ett bedrägeri, hur man luras på att skicka pengar till en okänd en. Man vet varken ut eller in, ska man lyssna på det sunda förnuftet eller känslan för denna person? Ska man lyssna på alla runt omkring eller ska man leva på hoppet? Leva på förhoppniingen att en dag bli rik och kunna sluta jobba, kunna leva och ta dagen som den kommer. Lockelsen av detta blev stor!

Om denna historia är helt sann, så ligger nu en stackars, snygg, mycket rik kvinna på sjukhuset och kämpar för sitt liv där hon inte har några anhöriga kvar. Båda föräldrarna är döda och hennes bror dog i Irak där han var soldat. Hon hade inga vänner mer än en väninna som inte hade något jobb.

Om denna historia är falsk där hon är en annan än hon utger sig för att vara är de ett skickligt gäng som är ute och lurar fler, godtrogna, lättlurade män och kvinnor.

Själv sitter jag här och vet varken eller, är detta sant eller falskt. Är Anita den hon utgett sig för att vara eller är de ute och lurar en massa pengar. Jag sitter nu här med en massa skulder pga detta, skulder jag kommer att ha med mig länge.

Får se vad det nästa blir som läkaren säger, om hur det är med henne, om jag ska betala hennes vistelse på sjukhuset eller ska jag låta henne ”dö” där nere, något jag också kommer att bära med mig, om denna nu är sant……. Eller är det så att hon ”dör” där nere och så är historien borta, jag är förbrukad.
Många frågor och funderingar i denna månad av frustration och hopp! Hur kan jag vara så blåögd och naiv? Hur kan jag gå på något sådant? Hur kunde jag dras med i detta och varför stod jag inte på mig när jag sa att jag kan inte skicka så mycket med pengar? Svaret är väl att jag trodde och hoppades på ett liv där jag är ekonomiskt oberoende, att hon var den fantastiska kvinna som skulle ge mig kärlek.

På kvällen den 25/12 kan jag se att Anitas profil på Yahoo är online. Även tidigt på morgonen den 26:e. Sen är den offline. Lite konstigt om man nu ligger i sjukhusbädd efter att nyligen varit med i en trafikolycka.
Några dagar senare får jag ett mail från doktorn som säger att de behöver 1279 Euro för att kunna ge Anita blod så de kan påbörja testerna mm för att se hur skadad hon är och begär att jag ska betala detta. De skickar även med en bild på henne där hon ligger i sjuksängen. Bilden är dålig men det syns att det är en fejkbild med hennes huvud inklistrat.

Jag får även ett mail från hennes pappas advokat som säger att han är tillbaka i London och hoppas att det är bra med oss. Ha vill fixa lite och sen återkomma om när han kan träffa oss för att ordna med arvet. Han verkar inte veta något om Anitas sjukhusvistelse.
Under måndagen svarar jag alla att nu får det vara slut med detta! Att de må brinna i helvetet, att allt detta är fejk. Svaret blir från doktorn att jag måste ha varit full och druckit en massa alkohol med tanke på min reaktion, att jag måste betala eller så kommer de skicka ut Anita inom 24 timmar från sjukhuset. Svarar dem att jag tror inte på något av detta, att bilden är en fejkbild men om de vill så kan de skicka en större en så jag kan avgöra. Dessutom har jag inga mer pengar att skicka! Alla pengar är redan skickade!

Om jag hade letat bättre, vetat om Googles tjänst att ladda upp bilder och jämföra om de finns på nätet så hade jag ju inte gått på detta! Då hade jag funnit en Playboymodell vid namn Corin Riggs. Och då hade jag inte betalt dessa pengar!
En vän hittade sedermera denna sida där just denna bild finns, Se bilden HÄR

Det kapitel som påbörjades att skrivas för en månad sedan blev en historia utan dess like och med en massa tragik och krossade drömmar…..
Detta måste spridas mer så folk kan sluta gå på sådant skit och ruinera sina liv!

Mikael

Länkar:
Tineye.com – fotosökmotor
Google Bildsök

Annonser
16 kommentarer

16 tankar om “Mikaels historia

 1. Ping: Så luras dejtingsajterna! - Spiritual Blog

 2. Hej! Jag vill varna alla kvinnor för att det finns de som utger sig för att vara amerikanska soldater som måste betala för att lämna armen. Oftast bedyrar de sin kärlek till dig direkt och skriver på dålig amerikanska. Detta hände mig , dock misstänkte jag att något inte var rätt, så jag googlade på hans profilbilder och andra bilder som han skickade. Falska bilder. Sen kunde han bara chatta från ett chattingroom på basen, men jag såg ju att han skickade meddelande genom en telefon. I mitt fall gick det ju bra , men de spelar på en känslor så nästa kvinna kanske inte förstår förrän det är försent. Han utgav sig för att heta Micheal Miller från texas

 3. Har även nyligen råkat ut för ytterligare ett avskyvärt avskum. Hon kallar sig Georgina Bill från England. Uppgav en historia med sin mormor på semester i USA. Vidare därifrån till Nigeria för att hämta ut ett arv efter sin far. Där blev det problem med tull och böter och fan vet vad allt. Ville givetvis ha pengar för att komma hit. Man borde skaffa fram Sveriges bästa datafolk för att söka upp dom här äcklen om möjligt. Jag har bilder på henne. Tror jag sätter ut dom i engelska tidningar.

   • Sätt inte ut dem på nätet, bilderna föreställer porrskådisar som inte har med bedragarna att göra. Jag kollade via bildsök och tog sedan kontakt med henne som bilderna föreställer. Hon blev vansinnigt arg. inte på mig utan för att de använt hennes bilder olovande. Förresten, vad säger att de här kräken är kvinnor?
    En sak till, kolla passkopiorna om de skickar sådana. Den jag fick var utgången ett år tidigare, dessutom var fotot ditklistrat ovanför originalet och dessutom för stort.
    Jan-Erik.

 4. Tjena. Jag kan inte uttrycka mig här vad man skulle göra med en sån hora. Det är ytterst beklagligt att en sån får gå lös. Så många som förmodligen blir lika medryckt som jag och skickar en summa. Det värsta är känslorna dom här avskummen utsätter andra för
  Göran

 5. Hej. Ja tyvärr känner jag igen historien med guldet och arv efter sin far. Kvinnan kallar sig Collen Chalmers från Nevada. Men är enligt utsago i Malaysi där hennes sk. pappa förvarade guldet. Under resans gång där blir tösastackarn kidnappad. Hon säger då till dom att ringa hennes man (dvs mig). Vilkjet också händer, det ringer en karl med konstig brytning och säger att dom kidnappat ” miss Colleen”. Jävla märkligt att dom inte sa att dom kidnappat min fru????? Det finns mycket mer i den här historien men det får räcka för idag. Äckliga samvetslösa drägg som gör allt för lite pengar och känslor kan dom nog inte ens stava till.
  Göran

  • Just nu kallar hon sig Paula Fent och finns I Istanbul. Denna gången har hon problem med att betala en frakt med ädelstenar till USA. Plus lite annat smått och got. Uppger att hon bor på Nybrogatan 15 I Sthlm. Vad tror ni?

 6. Ja, nu är det för hemskt när oskyldiga mänskor som bara söker kärlek skall råka ut för bedragare som bara vill ha pengar!! Hemsk historia Mikael, jag lider verkligen med dig! Jag har själv just blivit lurad, men jag skickade aldrig pengar bara en massa foton…vart dom hamnar vete Gud…!!!

 7. Nu har det gått över ett halvår sedan denna händelse och tänkte ge en uppdatering.

  I februari kontaktades jag åter av Anita som sa att det skulle lösa sig med pengarna, att jag skulle få tillbaka allt med råge! Det var en bank i Indien, YES bank. Då kontot ej hade används på över 12 månader så måste ”vi ”, dvs jag sätta in en upplåsningspeng på 1000 Euro! Jag vägrade naturligtvis.

  Efter detta har Anita kontaktat mig lite sporadiskt. Nu i helgen fick jag ett mail igen från henne där hon frågade om jag ville ha tillbaka mina pengar då hon verkar ha fått loss dem. Troligtvis en bluff även detta, vad är motprestationen?

  • Hej Mikael, jag är reporter på SvD och ska skriva en artikel om just romansbedrägerier. Har förstått från Polisen att det finns ett stort mörkertal kring just den här typen av bedrägerier och att det sannolikt är ett ökande fenomen (i och med dejtingsajter, Facebook mm). Kan du tänka dig att berätta om vad du varit med om i en intervju (det går bra att vara anonym!)?

 8. Mikael, fotosökmotorn som finns på den här sajten är alldeles utmärkt. Alla bilder som jag har fått från Clara, som jag skrev om förut, kommer från porrsidor med en Andi Pink. När jag konfronterade damen med det sa hon att hon hade varit porrstjärna men slutat med det. Det var bara det att porrsidan uppdateras nästan varje dag!
  Jan-Erik.

 9. Hej. Jag är ute i nästan samma situation just nu. Har blivit avlurad stora summor pengar av en som kallar sig för Clara Campbell. Hon påstår sig vara från London men är i Nigeria, av alla ställen, för att slutföra sin utbildning. Första utgiften för mig var att hennes ”mormor” måste betala en sjukhusräkning i London. Sedan hade Clara inte bokat returbiljett till London eftersom hon ville resa direkt till mig. Därefter använde hon pengarna för att lösa ut sitt certifikat på utbildningen. Så jag måste skicka nya. När hon hämtade ut dem blev hon rånad!!! Dagen innan hon skulle komma till mig råkade hon ut för en trafikolycka. Känns det igen? En dr John på Nuffield Health hospital mailade mig att Clara var illa däran. Dagen efter kom det ett krav till mig att betala Claras sjukhusräkning. Nu först började jag ana oråd. När man är kär bör man ha en förmyndare som kan bromsa en, eller hur. Clara håller fortfarande på att tracka mig för sjukhusräkningen. De bilder hon har skickat tillhör en porrsajt, andi rosa, men det är naturligtvis inte hon som är Clara. Alltihop är ett enda stort nigerianskt eller ryskt bedrägeri. Släpp tanken på att Anita ska komma till dig, det gör hon inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s