Kommentera & Diskutera

Har du en egen erfarenhet som du vill dela med dig av? Eller vill du få kontakt med andra i samma situation? Skriv din historia eller efterlysning i ett inlägg här på denna sida. Du kan vara helt anonym, och behöver alltså varken uppge ditt namn eller din epostadress.

Vill du lägga upp bilder på bedragare så du gör såhär:

Använd en gratis fildelnings/lagringstjänst där du enkelt laddar upp och länkar till filer i forum, kommentarsfält, tex
Minfil.org https://minfil.org
eller
Forumbilder.se http://forumbilder.com/

1. Tryck på knappen
”Ladda Upp”

2. När bilden laddats upp klicka på knappen ”Kopiera eller Kopera filer”

Klistra in länken (som ser ut typ såhär: https://minfil.org/Xeb55b5/IMG_12345.PNG

1 229 kommentarer

1 229 tankar om “Kommentera & Diskutera

  1. Det finns en intressant historia på Fiktivstory.blogg.se och personen är även utsedd till årets Dumpucko 2023 på Dumpucko.se Ganska intressant att se hur en seriös tjej ägnar sig åt bedrägerier på nätet.

    Gilla

  2. En man som heter Ralf från Bålsta bedrar ensamstående mammor på pengar genom att först lovebomba så man tror det är ens livs kärlek, låna pengar får en att betala resor och allt är fantastiskt men bara bluff. Han bara speglar en för att få vad han vill. Sen börjar han kräva mer och förändras, man märker att han inte minns vad han sagt. Sen drar han efter att ha knäckt en, vi är flera som råkat ut för honom och hittat varandra. Han är över 50, skallig och har alltid flera på gång samtidigt. Har du också råkat ut för honom?

    Gilla

  3. Intressant artikel om världens största dejtin-sajt-företag, Match Group Inc.

    ”Match Group Avoid $844 Million Fine For Defrauding Customers”. På ren svenska, ”Match Group undviker böter på 844 miljoner dollar, för bedrägeri”.

    https://www.globaldatinginsights.com/news/match-group-avoid-844-million-fine-for-defrauding-customers/

    ”Match Group Inc. won’t have to pay $844 million sought by federal regulators who accused the world’s biggest online dating-app of defrauding customers by failing to screen out fake accounts and messages.

    U.S. District Judge Ed Kinkeade in Dallas dismissed most of the Federal Trade Commission’s 2019 lawsuit, saying the Communications Decency Act protects Match as an online publisher. Subscribers create their own profiles and messages to other users, and the Match app just publishes them, Kinkeade said Thursday in a 40-page decision.

    Since going public in 2015, Match has seen explosive growth in Tinder, the dating app people use to swipe right on photos of prospective dates to indicate romantic interest.

    The Dallas-based company runs 10 major online dating brands, such as OkCupid, Hinge, Plenty of Fish and Match.com, but subscription growth in these products has paled in comparison to Tinder.”

    Gilla

  4. Tipsar om dessa aktuella artiklar ”She loves me not: How banks can fight romance scams” och ”Reports of romance scams hit record highs in 2021”

    ”Rapporter visar att romantikbedragare är mästare på förklädnad, lögnaktighet. De skapar falska onlineprofiler med attraktiva bilder som stjäls från webben.”

    https://www.americanbanker.com/news/she-loves-me-not-how-banks-can-fight-romance-scams
    https://www.ftc.gov/news-events/blogs/data-spotlight/2022/02/reports-romance-scams-hit-record-highs-2021

    ”Offren rapporterade större ekonomiska förluster förra året än någonsin tidigare, och kategorin dejtingbedrägerier växer snabbt – och får kulturell betydelse.”

    ”Onlinedejting kan vara ett bra sätt att hitta varaktig kärlek – eller till och med din nästa fling. Men rapporter till FTC tyder på att det också skapar möjligheter för bedragare. Under de senaste fem åren har människor rapporterat att de förlorat häpnadsväckande 1,3 miljarder dollar (ca 13 miljarder kronor) på romantikbedrägerier.

    Gilla

  5. Jag har varit med om detta på hängout och WhatsApp när jag inte gick med på att skicka pengar till personen började personen hota istället med FBI och ville sätta mig i amerikanskt fängelse jag blockera personen direkt på WhatsApp och radera allt som har med WhatsApp och göra jag tänkte jag hoppas att ingen mer får vara med om detta jag tog reda på mer om FBI och på internet står det att dom aldrig tar kontakt med privat personer jag har inte installerat om WhatsApp eller hängout efter denna upplevelse jag fick vara med om.

    Tack för att du varnar folk för bedragarna för jag tycker att man ska kunna göra något åt bedragarna på internet som försöker lura folk på pengar

    Gilla

  6. hej har slutat ha kontakt med krutow han luras inte på pengar .
    men pratar gärna med flera kvinnor samtidigt och är förstårnde vissa träffar han vissa inte. men jag har bett att denna man ska koncentrera sig på andra kvinnor då han gärna ger många eller flera kvinnor samtidigt väldigt mycket uppmärksamhet

    obs luras inte på pengar utan är charmig..

    mår bäst om jag inte träffar på han .jag har varit hoss han när andra kvinnor har ring på mobilen
    då svarar han inte
    han har lånat min mail och jag får mycket konstiga mail från olika sidor ..

    lycka till
    men jag vill helst inte dejta någon man just nu .h
    träffade han på vilda vebben för flera år sedan är i 50 års åldern
    inga pengar luras på utan romantiska och kärleks fulla ord tror han träffat kvinnor i gävle sundsvall .
    han bor i gävleborg

    mvh emma

    Gilla

    • Jag har haft kontakt med en kille som uppger sej heta Mason Wahl.
      Helt klart en bedragare.
      Är det någon som känner igen namnet?

      Gilla

      • Nu har jsg hittat igen bildernas ägare tack vara Yandex.
        Helt otroligt lik honom…
        Bedragaren ”försökte” ringa videosamtal två gånger men det stod bara försöker återuppringa.
        Killen på datorn såg ut som killen på bildetna.
        Han hade t.o.m gropen i hakan…

        Gilla

  7. hej är det någon mera som får kontakt med anders wikberg eller annat namn krutow på datingsidor, vilda vebbem badoo.han har kontaktat mig men inte i inte nu .jag har träffat honnom .
    personligen men han har flera kvinnor han pratar med ,äoc och därfrö har jag avslutat den kontakten.han luras inte på pengar men känslor.. och är väldigt med kännande men för övrigt så som sagt det leder ingen vart. han pratar med kvinnor som bor längre bort .han själv bor i gävleborgs län..som sagt jag har valt att inte ha kontakt med honnom men upp till var och en.. lycka till i kärleken ..

    Gilla

    • Hej jo han har haft kontrakt med mig .mm .men han är ute på sex sidor via mail .för han lånat min mail och finns må gå sidor där som skickas 3 till mig .och dessutom. Är han snäll vid kvinnor i början sämre senare kommer med kommentar son som inte är kul. Man är knäpp känslig mm.ocg och han pratar gärna med kvinnor fler än en i taget .sist var det en mycket yngre kvinna som han pratade och träffade samtidigt helt ok men jag ville inte vara med längre .han kallas för krurow på nätet han är nog med på många datingsidor.lurar kvinnor på känslor inte pengar och pratar knulla hela tiden .suck ..finns utanför hudiksvall

      Gilla

    • Blir man kontaktad på nätet genom Instagram el ngn dejtingsida av personer som säger sig vara/jobba i andra länder är det 99,9% scammers.
      Ingen tvekan. Tänk på det, och fall inte för deras duschning av kärleksbetygelser över ngn han aldrig träffat. Samtal med bild är också bra. Då ser man ju om allt stämmer. Tyvärr handlar det ju bara om penga-törst INTE kärlek. Så se upp till 100%

      Gilla

      • Det finns en väldigt bra dokumentär på SVT Play ”Lurad på kärlek och miljoner” i två delar. Tre kvinnor berättar hur de fick kontakt med utländska, till början mycket kärleksfulla män som lovade guld och gröna skogar. Sakta men säkert började de kräva kvinnorna på lite pengar, som övergick till allt större summor.

        I programmet interjuvas en polis som jobbar med scammers och även en journalist från Australien som grävt i detta. Han har lyckats få tag i några så kallade kärleksbedragre i Nigeria, där de har sin verksamhet, intervjuar några av dem och de ser inte kvinnorna som offer utan klienter och någon ånger känner de inte.

        Jag vill verkligen rekommendera serien till alla som finns på den sidan, känner ni igen er från de andra kvinnornas berättelse är det troligtvis en scammer ni fått kontakt med. Ligan tar alltid kända militärers foton och sätter in på nätet.

        Hälsningar Thina

        Gillad av 1 person

        • Hej. Det är inte ”kända militärer” det är helt vanliga soldater som har uniform på nån av sina privata bilder på någon social plattform. Vi hittade min sons profilbild häromdagen, han är svensk soldat stationerad i Boden. Enligt Instagramprofilen var han en amerikansk soldat. Vi var flera som anmälde kontot direkt, bilden byttes ut till en annan men det falska kontot finns kvar.

          Gilla

        • Jag har blockerat flera stycken bedragare som kommer från Nigeria man kan se det om man är uppmärksam på vilket nummer dom har det var på WhatsApp

          Gilla

          • Märkte det efter bara några mail/ sms hur personen skrev på rätt halvbra engelska. Han som sa att han var från England 🤣Men framförallt när han ringde kl 5 på morgonen… Låtsades jobba på just oljeplattform, som ju också nämns i tv-dokumentären.
            Det räckte för att fatta att det handlade om dejting-bedrägeri. Att inget riktigt stämde.
            Hände mig för ca 7 år sen.
            Var verkligen uppmärksamma! Kärlek kan väl egentligen inte blomstra efter några skrivna meddelanden.

            Gilla

  8. Jag träffade en man i oktober förra året på Instagram. Han säger sig jobba på en oljerigg i Qatar. Han vill komma till Sverige och då måste jag betala resekostnaderna när han får semester eftersom han inte har tillgång till kontot där. Allt sker via en advokat i Ohio. Nu har jag betalat ca 39000 kronor och han har fortfarande inte kommit till Sverige. Nu har han bytt advokat på grund av olika orsaker. Betalningen har skett via paypal. Nu är jag orolig över situationen som jag är i. Scammers eller?

    Gilla

    • Snälla sänd inte mer pengar till honom !Han kommer aldrig !Det har kostad mig mycket pengar och andra kvinnor som jag vet om genom denna sajten !!!!Stoppa det !Inget är verklighet !!!!Kram var stark !!!Marie.O.

      Gilla

    • Hur många gånger ska detta upprepas? Sök inte lyclan utanför er själva. Den finns inte där. Spelar ingen roll hur övertygande och seriös den andre verkar vara. Och speciellt i dessa tider med nätdejting. Många tror att dom funnit det dom väntat på hela livet men det går inte till så. Det händer men är väldigt ovanligt. Detta vet bedragarna och utnyttjar situationen. Den sk ”Rätta” eller ”Rätte” dyker upp när man minst anar det. Inte när man söker den. Och inte dyker denne upp på nätet i alla fall. Tur att du inte skickat mer pengar till denne bedragare. Avsluta kontakten med en gång.

      Gilla

    • Solklar scammer! Bryt kontakten omedelbart!
      Det är deras vanligaste påhittade ”anledningar”
      * Jobbar på oljerigg eller annat jobb långt hemifrån
      * kommer Snart och hälsar på dig
      * något har hänt, måste betala
      * får inte tillgång till mina pengar
      * du ska få tillbaka……osv. osv
      Undrar hur många runtom i världen som får dessa meddelanden om och om igen!
      Det är fruktansvärt hur ligorna utnyttjar vår längtan efter kärlek.
      Varför tar inte polisen tag i detta globalt? Hur svårt kan det vara att spåra via mail var de finns?
      Anmäl gärna till polis och ge dom tillkomst till mailadressen.
      Det är dom som ska skämmas! Inte vi som luras!

      Gilla

      • Hej. Sant det du skriver. Men det är inte enbart längtan efter kärlek, dvs på datingsidor de finns. De finns överallt på nätet, jag får massor på en träningssida. Fortfarande samma manus som du beskrev. Väldigt lätta att avslöja. Men, nytt för mig är jag fått från en ”svensk” man som bodde på samma ort. Efter några rader insåg jag att det var översatt, inte bara slarvigt skrivet. Min hemort är offentlig på fb så det var ju lätt att hitta. Men jag släppte automatiskt på garden bara för att det var gjort på ett nytt sätt. Deras metod utvecklas iom att det här med am soldater eller oljerigg är så pass känt nu.

        Gilla

        • Ja de hittar nya varianter förstås. Men hur korkat som helst att hitta på att man bor i samma ort! Låtsas dom bo i Sverige är det ju hur lätt som helst att kontrollera med namnet om det skulle stämma.
          Hela företeelsen är ju förfärlig!
          Blir nästan sugen på att luras tillbaka. Hitta på något – bara för att retas tillbaka…😊

          Gilla

    • Ett tips – Det finns en grupp på fb som heter Scamstory. Den är skapad av en kvinna som skrev en bok om sin egen upplevelse av scammer. Jättebra forum för alla drabbade.

      Gilla

      • Hur kan man som privatperson hjälpa till att stoppa dessa bedragare?
        Min bedragare är från Skottland och befinner sig i Ghana!

        Gilla

        • Hej! Jag hade kontakt med en man som sa att han är från Skottland. Han sa att han är bilhandlre och hade ett jättekontrakt i Ghana. I söndags skulle han åka till Ghana. I måndags fick jag meddelande av honom och skrev att han var med på en trafikolycka på väg från flygplatsen i Accra. Sa att han ligger på sjukhuset och ska opereras. Han behövde 5 000 pund som jag skulle skicka till honom. Som tur var det, jag var redan innan misstänksam och skickade aldrig några pengar. Han höll på till idag och försökte pressa mig känslomässigt. Men det gick jag inte på. Han kallade sig Rhys Pearson. Kan det vara samma man?

          Gilla

          • Klockrent en bedragare!
            Ven –
            tjatar om pengar med en helt okänd?
            Man borde väl ha väl någon bekant.
            Avsluta direkt när det handlar att tjata till sig pengar till person som låtsas befinner sig ”långt bort” från ”hemland”
            Låtsaspersoner – el snarare ligor

            Gilla

    • Absolut scammer! Jag har säkert fått 100 såna män som skriver från en träningssida. inte en datingsida alltså. ALLA har ett av två manuskript. Oljerigg eller amerkan på utlandstjänst. Det tar en minut att fatta att det är bara lögn.

      Gilla

      • Absolut en scammers. Betala inte mer pengar. Du kommer inte att få se varken pengarna eller den sk.mannen. Betala ALDRIG till någon du aldrig träffat.

        Gilla

    • Hej jag nappade på en erbjudande de hade på den dejting sidan Tinder förra söndag att man kunde få reducerats pris en månad- annars har jag inte betalat nåt för o vara med. Men då vet jag inte på rak arm vem som har matchat mig.
      Men Jag testade o vara med nu en månad och sjukt förvånad blev jag då. Över 1500 hade svept höger
      Jag vet visste inte om det är sant /:
      Men tydligt verkar det som det för jag är nere på 1000 nu har inte direkt förhoppningar på dejtingsida sen jag har träffat några i live som blev typ soppa av de hela
      Men jag har en fråga om någon har varit i kontakt med en man som kallas sig för Goodwill och är 50år
      Hans skriver på engelska och påstår att han har bott i Sverige för hans mamna är svensk. Men sen flyttade till London och jobbar som kapten
      Låter som en romansbedragre?
      Han har 3 bilder på sig han är mörk brun hår – ser färgad ut på ena bilden mörkare typ och snaggad skägg
      Han ser bra ut i mina ögon- jag är tyvärr sjuk kräsen

      Gilla

      • Inget annat än en scammer. De jobbar i kriminella gäng oftast från Nigeria och finns i alla forum som uppfunnits idag! Sluta!

        Gilla

      • Alla här vecka 46 2020 kontakt via fb att han sökte fd gammal kompis på nät o hittade min profil. Haha. Jobbar som kirurg öra näs hals i Jemen för fn. Lalan Kanojiya kallar han sig…inte han.2 där via Messenger prat om pengar,. Han är Scam. Är även Jerry springer Dave morrison…foto stulet äkta brasiliansk läkare Perez gusto ell nåt. Nigeriansk kille använder foto till minst 6-7 namn…anmäl honom. Jag gjort

        Gilla

      • Det finns tyvärr oftast ingen sann historia bakom de påhittade personerna som efter kort konversation ”älskar dig” så mycket. Det är fortfarande till 99,99% lurare/scammers. Bilderna är inklippta/stulna från andras profiler.
        Det enda kloka att göra när någon okänd vill följa dig på Instagram el annan sida är att blockera personen.
        Dom använder samma historier om och om igen. Det enda dessa ligor, som står bakom de påhittade sagorna, vill är att dra in pengar. Inget annat syfte finns !
        Är onödigt att ens lägga tid på att konversera med dessa ligor.

        Gilla

  9. För den som är nyfiken om hur dessa ligor av dejting-bedragare, som spelar både män och kvinnor, arbetar, så kan jag rekommendera en titt på sajten ”www.affiliatefix.c o m” om s.k ”Affiliate Marketing Networks”.

    På denna sajt diskuterar bl.a priset för att köpa och sälja tusentals ”dejting-profiler” och dejting-web-sajter.

    Ägnar man några timmar att scrolla runt och läsa i forumen, så känner man snabbt igen sig från de ”tricks” som många användare på denna sajt beskrivit och drabbats utav.

    Ifall du besöker sajten så tänk på att inte klicka på direktlänken i denna post, för affiliatefix.com spårar från vilken sajt du kommer in på deras sajt, och kommer därför blockera ”dejtingbedragare.wordpress.com”.

    Öpnna upp istället ett nytt surf-fönster, och klipp in länken ”www.affiliatefix.c o m” i webbläsarens fönster. På så sätt ser de de inte från vilken sajt du kommer ifrån. Glöm int att ta bort mellanslagen i ”c o m” i www-adressen, så det blir ”com”.

    Gilla

    • Haft intensiv chat och samtal på Whatsup i en månad med en Chief Engineer på ett fartyg på väg till Malaysia. Chattar på +380663208792. Sympatisk, romantiskt. Det har varit som en vitaminkick för mig. Tyvärr visade det sig vara fake -givetvis – för bra för att vara sant. Bilderna ”han” skickar hittade jag på ctrlq.org. Oskar George Andreiko heter han. Säger sig bo på Baggensgata i Gamla stan sedan 2 år tillbaka. Engelsman med ukrainskt ursprung. Har inte bett om pengar. Men jag avbryter nu

      Gilla

        • Som tidigare sagts här – det är ju oftast inte EN specifik person man kommunicerar med utan gäng/grupper av scammers som riktar sig mot alla oss kärlekstörstande människor. En äkta/ärlig person, som söker partner, som man aldrig träffat skulle väl aldrig be om pengar! Så namn och telefonnummer är inget att lita på.

          Gilla

          • Hej. Vad menar du med ”en kärlekstörstande människa”? Är det medlemmar på en datingsida du syftar på?
            De finns även på andra ställen, t.ex. Fit Bits Community. En hemsida för de som använder Fits bits aktivitetsklocka. När jag gör ett inlägg om min senaste träning får jag omedelbart några vänförfrågningar. Det sker automatiskt. Alltid samma manuskript. Samma ordval, dåliga engelska, singelfrågan är typ fråga nr 2…Om jag inte nappar på deras vänfråga försvinner den (falska) profilen några dagar senare. Ibland svarar jag och driver med dem.
            Det förekommer även på spelsighter, Instagram och Messenger.

            Gilla

            • Handlar förstås om dejtingsidor eftersom just denna portal – ”dejtingbedragare” handlar om alla som blivit lurade av scammers som bara fiskar efter pengar. Man går ju in på en dejtingsida för att man gärna vill träffa någon ärlig person att förhoppningsvis bli kär i!
              Inte konstigare än så!

              Gilla

              • Det är samma fenomen, samma scammers som gör detta. Jag vill bara förtydliga att de även förekommer på andra ställen. Det är samma försök att starta en relation, exakt samma manuskript, komplimangerna haglar redan efter någon rad. Verksamheten är oerhört spridd.

                Gilla

              • Kärlekstörstande behöver man inte vara. Man blir manipulerad efter ett tag ganska lätt om man inte blockerar dem.Instagram är ju inte en datingsite och där kryllar de av dessa amöbor.Facebook ägd crap och de bryr sig inte. Scammers finns på varje ställe så fort du går på en sida. Chattar inte med någon i dem.

                Gilla

                • Vad jag förstås syftade på handlar ju om kommentarer på denna portal – dejtingbedragare. Att dessa lurare även dyker upp här och var på nätet, fast jag inte nämnt det är väl inte så förfärligt!
                  Bra att varna för utpressare överallt förstås.
                  Men ofta på denna portal handlar det just om dejting! Varför hacka om och om igen på ordet kärlekstörst???

                  Gilla

      • Hej
        Jag har blivit kontaktad på det sättet utav en Micah Jefferson som påstår sig vara ifrån Yorkshire i England men jobbar i Southampton port. En väldigt trovärdig historia eller låter trovärdig isf bakom den människan. Tills jag inte ville gå in på hans bankkonto och betala en sak åt han. Med hans konto. Då blev det tyst för att jag drog öronen åt mig.

        Gilla

  10. Skrev med en man på Instagram, som först påstod att han kom från Sverige och följande dag hade han Tysklands flaggor i profilen. Då skrev jag och frågade om han inte kan bestämma sej från vilket land han kommer. Fick som svar att hans ena förälder kommer från Sverige och den andra från Tyskland.
    Jag var väl en aning ironisk, jag frågade om han arbetar på en oljeplattform, på ett fartyg, som soldat eller läkare. Han förstod inte min ironi, han svarade att han arbeter på ett fartyg.
    Då svarade jag att säg nu också att din fru har dött i cancer eller i en trafikolycka. På detta svarade han att jo hans fru har dött i cancer, han hade haft en familj i Ungern i det skedet förstod han väl att jag var ironisk varpå han skrev att han måste komma och döda mej.
    Försökte också fråga var i Sverige han hade bott, fick inget svar, kunde inte svenska fast han bott där tills han var 11 år. Alltså dessa historier, är så trött på dessa män som finns på alla forum.
    Dessa män tycks inte överhuvudtaget kunna läsa om hur de beter sig i verkligheten. Blockerade honom genast jag hann.

    Gilla

    • Hej. Jag driver också med dem. Får många på engelska, de där miltärerna du vet. Barnens pappa samt en son är soldater så jag kan liiite och det är så kul att ställa kuggfrågor..

      Gilla

      • Jättebra gjort av er! Blir så glad att det är fler som gillar att driva med – och få dessa grova lurendrejare/tjyvar att tappa balansen!!!
        Hoppas ni inspirerar fler och fler!
        Heja!

        Gilla

    • Jag har svarat att jag är advokat, när dom frågat vad jag gör! Samt att jag hjälper polisen att leta efter bedragare på nätet! det gör susen, då försvinner dom fortare än kvickt!

      Gilla

  11. Jag har förut här berättat att jag blev totalt lurad och blev av med närmare 300.000. Vill varna nu eftersom jag blivit kontaktad via Messenger och mycket proffsigt gjort och gick på det ett tag men ställde följdfrågor. Anders Lindström. Låter för bra för att vara sann och väldigt skicklig. Kram

    Gilla

    • Hej, undrar om någon känner till namnet Steve David, har fått en förfrågan om vänner, misstänker att det är en scammerman. Har ej svarat honom.

      Gilla

      • Hej. De finns i tiotusentals så det är meningslöst att beskriva hur de ser ut och vilka namn de har. Det är en organiserad verksamhet och de använder i stort sett samma manuskript. Det är bara att ignorera. Du är en av tusentals som fått samma mail. Jag får massor och det är inget att bry sig om.

        Gilla

  12. Hej har skrivit till en rysk tjej på ukraine dejt .com ett tag nu verkar vara seriöst i början med privata naturliga bilder ingen pengaförfrågan än men får inga brev på helgerna spökskrivare fejk eller vad tror du fick oxå med en livshistoria sann eller inte där det berättas om skilsmässa o dyl. Det ser ut som meddelanden är maskinskrivna på något vis vad tror du om allt detta, tacksam för svar mvh rudy

    Gilla

  13. Jag blev kontaktat via Instagram av en musiker i US som jag följt en längre tid. Känner hans pappa och svarade. Skrev på svenska. Han ville ha kontakt via hangouts och då övergick han till engelska. Efter ett kort tag ville han att jag skulle ta en box från US och förvara den här tills han kom hem på semester. Ok. Strax därpå kom ett mejl från företag i US. Jag kontrollerade hemsidan etc och allt verkade mycket seriöst. När jag hade bekräftat mottagandet fick jag order om att betala 1500 euros för att ta emot boxen. Jag vägrade. Den tidigare kontakten på hangouts som varit mycket trevlig blev nu arg och sur. Ringde flera gånger företaget på det telefonnummer som står på hemsidan. Inget svar. Efter mycket om och men och genom att leta efter företaget på Facebook hittade jag ägaren som fanns på linkdin. Äntligen fick jag kontakt per telefon som kunde bekräfta mina misstankar om att allt var en fejk.

    Har svårt att tro att den kände artisten är med i upplägget och skall försöka nå honom via andra kanaler och varna för att han används i bedrägeriförsök.

    Gilla

    • Vill varna för en suspekt person som gjorde tappra försök att få kontakt med mig, men lyckades ej, Han är inne på Facebook och kommenterar något som jag delat. Upptäckte samma bild men två alias en John Thomas och det andra aliaset var Anders Erik.När jag upptäckte detta, undrade han var det var för fel på mig, ha, ha.? Det gäller att vara vaken.

      Gilla

  14. Träffade en tjej på nätet från solikamsk i ryssland hon sa bara att hon hette ock sa att hon älskade mig överallt annat när hon skickade bilder som var som fotomodeller då skrev jag att hon skulle säga sitt riktiga namn ock adress då slutade hon skriv med en gång är det någon som känner igen detta

    Gilla

  15. Jag har råkat ut för en fake person på nätet. Vi har chattat i 7 mån och personen jag pratat med har erkänt att han inte är samma person som på fotot. Fotona har han köpt på nätet.

    Finns det en möjlighet att ta reda på vem personen på fotona är? Jag har använt alla sökmotorer som finns och hittar inget. Bara ett foto på en rumänsk datingsida- men det är ju ytterligare en fake.

    Med största sannolikhet är personen på fotona amerikan.

    Tacksam för hjälp!

    Gilla

  16. Har någon mer än jag blivit kontaktad via Instagram där de ber dig att chatta på Hangouts istället? Ett par gånger blev jag kontaktad av amerikanska militärer, de dissade jag. Sedan kom ett meddelande från ”Mikkey Dee” som jag också dissade och nu i början av december från en annan känd finsk rock artist…. Jag tog då tillfället att svara för att se och det verkade trovärdigt, men efterhand så såg jag mönstret. Han var mycket artig och trevlig i början, efterhand byggdes en historia upp; romantik, känslor, om kommande skilsmässa med allt vad det innebar.. osv! Jag drog öronen åt mig, men hängde på. Det jag väntade ut var när frågan om pengar skulle komma, och det gjorde den efter en månad. Där satte jag ner foten. De är så manipulativa och spelar på ens känslor. Lämna inte ut för mycket om dig själv till okända. De lämnar inte ut något privat om sig själva och gör de det så är det lögner!

    Finns det något sätt att kolla vem som äger kontot på Hangouts? Personen ifråga visar bara namnet och foto och det kan ju vara fejkat. Jag kommer inte använda Hangouts mer.

    Gilla

    • ”Finns det något sätt att kolla vem som äger kontot på Hangouts? Personen ifråga visar bara namnet och foto och det kan ju vara fejkat. Jag kommer inte använda Hangouts mer.”

      Det är bara Google som vet vem som äger ett konto på Hangouts. De kan se vilka IP-adresser en användare loggar in ifrån, och koppla ihop IP-adressen med vilka andra tjänster personen använder. Dessa uppgifter lämnar Google ut, utan vidare till USA:s underättelseorganisationer, alternativt ev. till polisen, ifall polisen ids utreda detta.

      Hangout är anonymiserat, kommunkationer går via Google’s servrar och avidentifieras, så att vi som användare inte kan se/veta något mer om ägaren till kontot än vad ägaren vill att man skall veta.

      Värt att veta är att Hangouts alltid är knutet till en G-mail-adress. I vissa fall kan man se e-mail-adressen, ifall man har lagt till den i kontakter i Gmail.

      Gilla

  17. Jag råkade ut för sol och våraren carlitto. Carl Eriksson. Det har var 1999 tror jag. Jag kom snabbt på hans lögner och han började misshandla mig. Han stal massor med värdefulla saker och det var ett helvete att bli av med honom. Sänder en tanke på alla som råkat ut för honom.

    Gilla

  18. Olje plattform låter bekant ?????Kan inte komma hem till julen ???Sven Erik Andersson låter bekant för någon ????Hjälp mig !!!!!!M.O.

    Gilla

    • Hej,
      Släpp o spärra kontakten! Klart o tydligt skurk-liga som stjäl kärlekstörstande människor.
      Ingen tvekan! Har ju också skrivits en hel del i media senaste tiden. Bara bryt kontakten!

      Gilla

    • Hej,
      Släpp o spärra kontakten! Klart o tydligt skurk-liga som stjäl kärlekstörstande människor.
      Ingen tvekan! Har ju också skrivits en hel del i media senaste tiden. Bara bryt kontakten!

      Gilla

  19. Tror absolut inte du behöver vara rädd. Ligorna som sitter, bl a i Nigeria och låtsas vara olika stulna identiteter, försöker ju bara övertyga oss så dom kan fortsätta dra ut pengar. Bra att sprida detta runtom för att hindra gangstrarna att fortsätta dra in pengar på låtsaskärlek. Det börjar väl förhoppningsvis bli känt världen runt hur ”kärleks”-bedragarna gör.

    Gilla

  20. Hej, förstår din rädsla. Jag har varit med om samma sak och de jagade mig också när jag insett att jag var lurad och blockerade därför personen överallt. Tyvärr kontaktade även hans bankkontakt mig från Nigeria… så jag mådde piss. Du kan polisanmäla om du orkar! Jag blev inte av med mer än några tusen innan jag fattade misstanke… men dina summor är stora… Hoppas du orkar anmäla! Och var inte rädd. Du har inte gjort fel, det är dom som är bovarna här… kram

    Gilla

      • När de blev blockade överallt, vilket jag inte gjorde direkt men efter ett par dagar när de försökt nå mig; whatsup, Instagram, telefon. Går att blocka nr även där 👍

        Gilla

      • Hej hamna i en jävla sits, va på en dejtinsida o gick över till fb sen hangout, vi skicka lite utmanande kort till varandra trodde jag, sen nu vill personen att jag ska skicks 4000kr annars sprider den alla bilder på nätet

        Gilla

      • Alla här vecka 46 2020 kontakt via fb att han sökte fd gammal kompis på nät o hittade min profil. Haha. Jobbar som kirurg öra näs hals i Jemen för fn. Lalan Kanojiya kallar han sig…inte han.2 där via Messenger prat om pengar,. Han är Scam. Är även Jerry springer Dave morrison…foto stulet äkta brasiliansk läkare Perez gusto ell nåt. Nigeriansk kille använder foto till minst 6-7 namn…anmäl honom. Jag gjort

        Gilla

  21. Jag är sååå rädd.
    Blockerade idag min bedragen på whatsapp efter ett halvår.
    Nu ringer det utländska nummer på min mobil hela tiden. Vad kan de göra?? Är såå rädd

    Gilla

    • Hej, de killar som dejtar kan ibland vara killar som är Trader eller Bitcoint. De jobbar organiserat och trots att du vill inte ha kontakt fortsätter de ringa och fråga om pengar. Var i samma sits, men nu peppar , peppar ringer de allt mindre. Glöm de. De är inte här. Mig ringer de mest med Engelsk, grekisk, Österrike nummer.

      Gilla

      • Ville bara säga att en dejtat mig och övertygat mig att jag kan investera pengar. När cifra kommit till 22500 euro försvann de. Idioter. Efter dess har jag inte kontakt med någon. Litar inte på dejting sidor alls, och har inte kontakt med andra okända folk. Har inte ord visa min avsy mot såna folk. Och de är många och väl organiserade i allting..Go inte på killar som söker pengar, även det var bara en krona.

        Gilla

Lämna en kommentar